Menu
omonoia

omonoia

Μας έχετε κάνει κουρέλια

 Image result for gate 9

Στην κερκίδα και πάλι για σένα, ήρθαμε πάλι για σένα, αφήσαμε πάλι οικογένεια για σένα, πληρώσαμε πάλι το 35ευρω μας για σένα, βγάλαμε τη φωνή μας πάλι για σένα, πήγαμε πάλι σπίτι πληγωμένοι για σένα, εσύ για μας πότε ρε γαμώτο? (κάπου κάποτε έγραφε το trifyllinet).

Έχετε κάνει τα όνειρα τόσων χιλιάδων ανθρώπων κουρέλια. Μπουρδέλο έπρεπε να γράφει ο τίτλος. Και μην διανοηθείτε να αρχίσετε παραμυθάκια για διαιτησίες (μπορεί να μας έκαναν γιο-γιο αλλά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, το έχετε καταλάβει;

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια εδώ και 10 χρόνια.

Η νίκες πάνω σε ανόρθωση και αέλ ή και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, δεν ευχαριστεί τον πράσινο ΛΑΟ όταν την ίδια ώρα εχείς αποκλειστεί από το κύπελλο απο κάποια Δόξα κατωκοπίας το οποίο είναι η μόνη σου επιλογή για έξοδο στην Ευρώπη. Ντροπή ρε και μόνο ντροπή μονο στην ιδέα οτι και παλε δεν εχουμε φτάσει στο τελίκο και εχουμε αποκλειστει στους 16 αυτο το πράγμα ειναι ξεφτίλα για μια ομαδα που θελει να ονομαζεται ΟΜΟΝΟΙΑ.

Έχουμε αδειάσει και αηδιάσει. Αυτό το πράγμα που βλέπουμε σε κάθε επίπεδο, δεν μπορούμε άλλο να το αποκαλούμε ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν κατηγορούμε κανέναν για μίζες ή ότι έκανε οτιδήποτε εσκεμμένα (μόνο και μόνο γιατί δεν έχουμε αποδείξεις, όχι γιατί δεν το πιστεύουμε) αλλά επιτέλους, κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο, σκεφτείτε ποια ιδεολογία διασύρεται και επιτέλους, αποδώστε τις γαμημένες τις ευθύνες και παρουσιάστε ένα πλάνο εξόδου από αυτή τη κατάσταση.

Λοιπόν θέλουμε απόδοση ευθυνών, κάθαρση, πλάνο εξόδου από τη κρίση, ΑΜΕΣΑ. Αυτό απαιτούμε, αυτό έχει ανάγκη ο ΛΑΟΣ. Τόσο απλά…Σώστε ότι σώζετε. Το χρωστάτε στον κόσμο, το χρωστάτε πάνω από όλα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Υγ: Αυτο θα πει καταντια, αντις να πανυγηριζεί η πιο λαοφιλέστερη όμαδα στην Κυπρο πανυγηριζουν οι παικτες της Δοξας (αφου κοσμο δεν εχουν), καλα να μας καμουν!!!!!

Υγ2: Όλοι στην έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στις 10:00 στο ξενοδοχείο «Hilton Park» στη Λευκωσία. Αν δεν το αναβάλουν

De Ζαβού: Υπάρχει κάτι πιο σοβαρό…

Από 24sports.com.cy

Τούτες οι στιγμές είναι η χαρά του κάθε αλήτη, ρουφιάνου δημοσιογράφου. Να το ξέρεις άμα υπάρχει αίμα, πόνος, θυμός και αγανάκτηση τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης ηδονίζονται, όπως ο «ελληναράς» με τη χολιγουντιανή ταινία «300».

Άμα δε κιόλας το «προϊόν» είναι το πλέον εμπορικό στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως η Ομόνοια, τότε η χαρά των πάντων είναι ανείπωτη. Κάνεις δηλαδή την κάβλα σου πάνω στη λύπη χιλιάδες κόσμου και καθάρισες. Έβγαλες το μεροκάματο.

Από την άλλη δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί κάποιος με την περίπτωση της σύγχρονης Ομόνοιας. Και δεν είναι καθόλου απλό πράγμα να αρθρογραφήσει κανείς πάνω σ’ ένα τέτοιο πολύπλοκο θέμα και να το προσεγγίσει κανείς με την απόλυτη σοβαρότητα. Δεν μπορεί επίσης να μην αποδοθούν ευθύνες σ’ όσους αναλογούν.

Ας πάρουμε τα πράγματα, από την πιο απλή διάσταση τους. Η φετινή Ομόνοια έτσι όπως δομήθηκε το καλοκαίρι, δεν άξιζε ούτε να περάσει στους οκτώ απέναντι στην «ταβέρνα». Γιατί; Γιατί πολύ απλά υπολείπεται ποιότητας. Όσο και να τη ψάξεις, όπως και αν το δεις, οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν φέτος ή έμειναν από πέρσι, δεν αξίζουν να εργάζονται σ’ αυτό το σωματείο.

Θες να μιλήσουμε για την άμυνα; Για τα πλάγια της; Για τον «άσσο»; Για τα χαφ; Ανασταλτικά ή δημιουργικά; Για τα εξτρέμ; Τη τύχη τους μέσα, η μοναδική ποιότητα που βρίσκεις μες στο σύνολο, είναι απόλυτη εξαρτώμενη απ’ όλους τους υπόλοιπους. Τι να σου κάνει ένας Ντερμπισάιαρ, όταν η μπάλα δεν πάει σ’ αυτόν, έτσι όπως πρέπει;

Άστο ποδοσφαιρικά. Όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει. Πάει και τελείωσε.

Τώρα γιατί ήρθαν όλοι αυτοί οι περίεργοι; Δεν μπορεί να μην είναι ευθύνη της παρούσας διοίκησης. Η οποία διοίκηση, μάλλον από την απειρία της, ίσως κιόλας από αδυναμία ή ασχετοσύνη, παρασύρθηκε από το μύθο του προηγούμενου προπονητή και του παρέδωσε τα κλειδιά χωρίς ποτέ να δημιουργήσει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για να προστατευτεί το σωματείο. Παρασύρθηκε επίσης από τη μεγαλύτερη μάζα του «λαού» που σώνει και καλά την είδε Εβραίος στην εποχή του Μωυσή. Τα είπαμε όμως ξανά αυτά. Δυστυχώς όμως το σωματείο ακόμη την πληρώνει.

Όλα τα πιο πάνω μπορεί και να μην είναι και τα πλέον σοβαρά. Υπάρχει κάτι πολύ πιο σοβαρό από τον όποιο αποκλεισμό ή θρίαμβο της ομάδας. Η διοίκηση όχι απλά απέτυχε, αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον άθελα της μικραίνει το ίδιο το σωματείο.

Γιατί να καθίσταται η Ομόνοια κλοτσοσκούφι του κάθε τυχάρπαστου διαιτητή, επόπτη ή τάχατες υπεύθυνου και να μην υπάρχει μια δυναμική και οργανωμένη αντίδραση… στο δικό μου το μυαλό μοιάζει με σιωπηλή συμμετοχή στο διαρκές έγκλημα που γίνεται εις βάρος της ίδιας της ομάδας.

Δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να διαλαλεί για το όποιο καθεστώς υπάρχει μες στο χώρο του ποδοσφαίρου και να διατηρεί μια τέτοια απαθή στάση. Δηλαδή εάν όντως υπάρχει «καθεστώς Αποέλ», τι έκανε η Ομόνοια μέχρι στιγμής για να το πολεμήσει; Επιπλέον, αν δεν το κάνει η Ομόνοια, ποια άλλη ομάδα στην Κύπρο μπορεί να το κάνει;

Μη λέμε μαλακίες. Η αγωνιστική φθορά της ομάδας είναι πταίσμα σε σχέση με το που τοποθετούν την Ομόνοια, οι ίδιοι που τη διοικούν. Εκτός και εάν όντως, όπως ακούγεται στα καφενεία, είναι πλήρως υποδουλωμένη απέναντι στο «καθεστώς» για διάφορους λόγους, μάλλον οικονομικούς. Για πόσα όμως χρόνια ακόμη, ο Καραβίδας, ο Κίκης, ο Λούκας και οποιοσδήποτε άλλος θα είναι ισχυρότερος από την Ομόνοια;

Να στο κάνω λιανά να τελειώνουμε. Ή έχεις τα κοχόνες να σταθείς απέναντι τους με το όποιο τίμημα ή απλά ελευθερώστε την από την δειλία. Και ας πέσει δέκα κατηγορίες και όχι μία. Στο κάτω, κάτω, χίλιες φορές φτωχός και τίμιος παρά σκλάβος του όποιου μικρού ή μεγάλου καρχαρία. Με συγχωρείς, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Πάμε επίσης σ’ ένα παντελώς αδιάφορο θέμα. Βγήκε η είδηση ότι ο Πέτεφ θα «φάει» τρεις παίκτες. Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Αν είναι δυνατό σε μια τέτοια κατάσταση ο όποιος Μαρκάσα, Λόπες και Σοάρες να μοιάζουν σημαντικοί.

Εδώ μιλάμε για την πλήρη υποδούλωση του σωματείου, για την ριζοσπαστική αλλαγή που πρέπει να επέλθει επιτέλους, για τον εκσυγχρονισμό και ο κόσμος συζητά για τους Πορτογάλους. Καλά λέει ο λαός μας… ότι πάθουμε εν που τη κελλέ μας σε τούτο τον τόπο.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Λίγη…

 

Ο Νταμπίζας τζιαι τα πειστήρια…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Ίνταλως το λαλεί η παροιμία;

«Όπως ο…». Όι, εν άλλη τούτη.  

Αα, έτην. «μιλούν όλοι, μιλούν τζι οι κώλοι!». Α, τζιαι τούτη «απόν αντρέπεται, ο κόσμος εν δίκος του.»

Λαλεί ο άνθρωπος για τον Μιλόγεβιτς, «Πουλάει λαϊκισμό».

Ρε μαννοκίκκυρε Νταμπίζα, για ίντα λαικισμό μιλάς; Εν τζι εν εκλογές δαμέ. Εν τζιαι μιλά ο νικολάκης που την Στράκκα. Εν τζιαι ψηφίζει κανένας δαμέ. Ο Μιλόγεβιτς εν προπονητής στον Ερυθρό. Το ίντα που πιστεύκει ο Ομονοιάτης για το πρόσωπο του, ούτε τον ενδιαφέρει, ούτε του επηρεάζει την ζωή τζιαι την καριέρα του. Βλακούι.

Είπες για τον Ασίς. Έχουμεν 2 δεδομένα:

Ασίς επί Μιλόγεβιτς. Έφηβος τζιαι να κρατά την ΟΜΟΝΟΙΑ που το σσιερούι.

Ασίς επί Νταμπίζα. Παρελθόν! Το πώς τζιαι το γιατί, είπεν το ο ίδιος ο Ασίς σε σχόλιο του σε κοινωνικό δίκτυο. Βλακούι.

Όσο για τες συναντήσεις τζιαι συμβόλαια…μαλακίες. Το αποτέλεσμα εν τζιαμέ. Βλακούι.

Τζιαι εν έμεινες ως τζιαμέ… έθελες να πάεις τζιαι ένα βήμα πάραπανω. Να δώκεις τζιαι πειστήρια για το έργο σου (ποιο;;;) που επιτέλεσες στη θητεία σου στην Βασίλισσα.

Πειστήρια…τζιαι το όνομα αυτών….Φάνος Κατελάρης.

Ρε βλακούι. Έφερες 15 παίχτες τζιαι ένα προπονητή που εν εκλωτσήσαν. Εκάμαμεν την σσιειρόττερη χρονιά της ιστορίας μας τζιαι τα πειστήρια σου εν ο Κατελάρης; Ο Κατελάρης, ρε βλακούι;

Απλά σκάσε, μούλλωννε, τζιαι μεν ξανά ασχοληθείς με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Βλακούι.

Αλλά εν τζιαι φταίεις εσού.

Εσύ ήσουν ακόμα ένας περαστικός-πληγή στο σώμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την πόρτα της οποίας άνοιξεν σου την φαρδιά τζιαι πλατιά ο πραγματικός καρκίνος που κατασπαράσσει το σώμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η βαλτή τζιαι ανίκανη διοίκηση.

Που για ακόμα μιαν φορά δηλώνει απούσα στον δημόσιο διάλογο.

Που για ακόμα μιαν φορά χώνεται πίσω που το δάκτυλο της.

Που για ακόμα μια φορά αποδεικνύει την ακαταλληλότητά της να διοικεί το μεαλύττερο σωματείο της Κύπρου.

Δώστε λλίη προσοχή να δείτε ίνταλως πάει το πράμα:

Η διοίκηση μιλά τζιαι βάλει στην θέση του τον κ.Νταμπίζα.

Ο Νταμπίζα απαντά.

Φκαίννουν στην επιφάνεια άλλες πτυχές τζιείντης περιόδου. Ακούνται με άλλα λόγια αλήθκειες.

Αλήθκειες για μίζες, παίχτες-φαντάσματα, κακοδιαχείριση, άνθρωποι σε θέσεις κλειθκιά που ενι ξέρουν να φκάλουν τα μμάθκια τους, συμφωνίες κάτω που το τραπέζι ζημιογόνες για την ΟΜΟΝΟΙΑ κτλ. κτλ.

Τζιαι ποιος φοάται τες αλήθκειες παραπάνω που ούλλους τους εμπλεκόμενους;

Ο Νταμπίζας; Ο Μιλόγεβιτς; Ο Ασίς; Ή η Διοίκηση;

Ανίκανοι τζιαι ψεύτες.

Κάτι βρωμεί….με τον Τουρέ

Αποτέλεσμα εικόνας για toure blati

Αν ανατρέξουμεν στην περσινή χρονιά, παρόλο που το αποφεύγουμεν για προφανείς λόγους, τζιαι προσπαθήσουμεν να έβρουμεν 1-2 θετικά στοιχεία εννα δυσκολευτούμεν. Εννα δυσκολευτούμεν ώσπου να πάει ο νους μας πάνω στον Τουρέ.

Ήρτεν στην ΟΜΟΝΟΙΑ αθόρυβα τζιαι χωρίς περγαμηνές. Κάποια στιγμή εκράταν το κέντρο μόνος του:

Ευκίνητος, τριμπλαδόρος, μαχητικός, γλήορος. Ένας σύγχρονος μεσοαμυντικός.

Ηλικία; 23 χρονών (φέτος).

Τούτα τα στοιχεία εν τα είδεν μόνον η Κύπρος τζιαι οι ΟΜΟΝΟΙΑτες. Ο Τουρέ ήταν βασικός τζιαι αναντικατάστατος με την εθνική του ομάδα στον Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Έπιαεν την Μπουρκίνα Φάσο που το σσιερούι τζιαι επήρεν την ως τον τελικό.

Εσκεφτήκαμεν ότι αν μη τι άλλο, έχουμεν έναν παίχτη-επένδυση για του χρόνου: είτε που αγωνιστικής πλευράς (την αξία του έδειξεν μας την) είτε που μεταγραφικής (δεδομένου των οικονομικών προβλημάτων, με ένα σεβαστό πόσο ήταν να γίνει το deal).

Ξαφνικά τζιαι κατά τον προγραμματισμό ακούσαμεν ότι ο Τουρέ εν εκτός πλάνων του Πάμπου.

Ακούστηκεν ότι έκαμε πειθαρχικά παραπτώματα, ότι εν ήρτεν στην ώρα του στην προετοιμασία, ότι…, ότι…, ακόμα τζιαι ότι…. εν εμίλαν καλά αγγλικά (άλλωστε ίνταλως να σιουττάρεις σωστά άμαν ενι ξέρεις να πεις θκιο κουβέντες στα αγγλικά;;).

Ακολούθως, εδώθηκε του χρόνος να έβρει ομάδα, εγυρέψαν να τον δώκουν δανεικό, εσκεφτήκαν να τον φέρουν πίσω…τίποτε!

Ο πολλά υποσχόμενος Τουρέ του τελικού του Κόπα Άφρικα, εκτός πλάνων, εκτός ομάδας: να προπονείται μόνος του τζιαι να πιερώνεται (ριάλλια πολλά για να πετάσσουμεν).

Παράλληλα με τον Τουρέ τζιαι ο Βύντρα. Βίοι αντίθετοι όμως. Ο ένας στο απόγειο της καριέρας του, ο άλλος λλίο μετά…την προσγείωση.

Είπαμεν «Άτε, εν τα βρίσκουν με τον προπονητή τζιαι τη διοίκηση». Συμβαίνουν τούτα…

Εφτάσαμεν όμως αισίως στο 2018. Η ομάδα εν θωρκέται. Υποφέρουμεν στην μεσο-αμυντική μας λειτουργία. Ο προηγούμενος προπονητής έκοψε λάσπη. Ριάλια εν έσσιει. Αφού πιερώννουμεν τους που τους πιερώννουμεν, ας έρτουν πίσω.

Ο Βύντρα επανεντάχθηκεν. Εβρέθηκεν η χρυσή τομή τζιαι επανεντάχθηκεν. 37 χρονών αλλά «έσσιει να προσφέρει». Τζιαι μπορεί, όντως, να προσφέρει. Τίποτε εν αποκλείεται.

Το μέαλο ερωτηματικό τζιαι αγωνία εν για τον Τουρέ. Είπαμεν, εν 23 χρονών. Ξέρει πολλά κιλά μάππα. Έσσιει εμπειρία τελικού Κόπα Άφρικα. Πέρσι έδειξε ενδιαφέροντα στοιχεία.

Να σημειώσουμε δαμέ ότι έχουμεν 2 παίχτες στην ίδια θέση (έναν περσινό τζιαι ένα φετινό), οι οποίοι εν θωρκούνται. Ο λόγος για τους Μπρέβεν τζιαι Μαδούρο.

Η λογική τζιαι τα μάθκια μας λαλούν το προφανές: Ο Τουρέ έσσιει να προσφέρει. Εν περιουσιακό στοιχείο τζιαι πολλά υποσχόμενο, μάλιστα.

Αν ήμασταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ήταν να γίνει το αναμενόμενο. Να φύει δηλαδή κάποιος (όι απαραίτητα παίχτης της ίδιας θέσης) για να πλασαριστεί στη θέση του ο Τουρέ.

Είμαστεν η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως. Τίποτε εν λειτουργεί με βάση τη λογική.

Έχουμεν μιαν Διοίκηση απούσα. Που ενενν ικανή να διαχειριστεί ούτε τα απλά τζιαι εύκολα

Ή συμβαίνει κάτι άλλο, που για ακόμα μια φορά εννα μείνει στα σκοτεινά συρτάρκα της Παπανικολή;

Ακόμα μια φορά εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Ακόμα μια φορά μούγκα.

Τζιαι για να εξηγούμαστεν. Ο Τουρέ ας θέλει να μείνει, ας θέλει να φύει. Τζιείνο που μας ενδιαφέρει είναι να φκει κερδισμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το άρθρο κανονικά ετέλειωνεν με την παραπάνω φράση αφού εγράφτηκεν πριν το ματς με τον ολυμπιακό στο Μακάρειο. Για τεχνικούς λόγους εν εκατέστη δυνατόν να αναρτηθεί.

Πάμε στην ουσία. Ο Πέτεφ εδήλωσε:

«Θέλω ποδοσφαιριστή με διαφορετικό προφίλ από τον Τουρέ. Έχει κι αυτός το ίδιο πρόβλημα με τον Βύντρα, αφού δεν έπαιζε έξι μήνες. Προτιμώ να πάρουμε παίκτη που να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Μπορεί να γίνει αλλά και μπορεί να μη γίνει. Βλέπουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε να δούμε αν θα μπορούν να μας βοηθήσουν αμέσως. Είναι πιο δύσκολο να τους βρεις τώρα σε σχέση με το καλοκαίρι»

Τι μας είπεν ο Πέτεφ;

α) θέλει στυλ διαφορετικό που τον Τουρέ.

- Αργό, δυσκίνητο τζιαι περαστικό; Έχουμεν 2 πουτούτους. Μπρέβεν τζιαι Μαδούρο. Έβαλεν τους. Εν ετάραξαν. Όπως εν εταράξαν την προηγούμενη φορά, την πρό-προηγούμενη τζιαι πάει λέγοντας.

β) Δεν έπαιζεν για έξι μήνες (όπως τον Βύντρα).

- Ο Βύντρα επανεντάχτηκεν όμως. Ε ναι. Ένας 37χρόνος επανέρχεται μετά που μεγάλο διάστημα απουσίας πιο εύκολα που έναν 23χρόνον. Επίσης αποτελεί τζιαι επένδυση. 37χρονών. Πάνω στα άρπουλα του.

γ) Προτιμώ να πάρουμε παίκτη που να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Μπορεί να γίνει αλλά και μπορεί να μη γίνει.

- Αφού ενι ξέρεις αν θα τα καταφέρεις. Τούτον πιερώνουμεν τον. Κολλιεί μας να μπει τζιαι αν δεν σου κάμνει, να μεν παίζει;

δ) Είναι πιο δύσκολο να τους βρεις τώρα σε σχέση με το καλοκαίρι

- Αφού εν πιο δύσκολο γιατί εν φέρνεις πίσω κάποιον που ξέρουμεν την αξίαν του ακόμα τζι αν δεννεν έτοιμος;!

Κ. Πέτεφ καταλαβαίνουμεν ότι η θέση σου εν δύσκολη. Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρκα.

Εννα φκει κανένας να πει την αλήθκεια μια φορά; Ρητορική η ερώτηση.

Ανίκανοι, ψεύτες τζιαι επικίνδυνοι.

ΥΓ: Τακτακαλά, ρούφα!  

Subscribe to this RSS feed
Football_888sport betting €