Menu

Ποδόσφαιρο

Είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ… ηλίθιε

Αποτέλεσμα εικόνας για omonoia

Γράφει ο Χρίστος Ζαβος του 24sports.

Μπαμ!!! Προσγείωση και μάλιστα ανώμαλη στην πραγματικότητα. Την πραγματικότητα την οποία χιλιάδες κόσμος εγκατέλειψε εδώ και μήνες. Που ζούσε σε μια πλάνη.Φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να σμικρύνει το μέγεθος της ίδιας του της ομάδας, γιγαντώνοντας μια απειροελάχιστη οντότητα σε σχέση με αυτή του σωματείου. Είτε αυτή λέγεται Πάμπος, Μουρίνιο ή Μακάριος.

Από τον πρόεδρο που έσπευσε να «κατοχυρώσει» ως προσωπική την επιτυχία πρόσληψης του Πάμπου (αν είναι δυνατόν) μέχρι και τον τελευταίο οπαδό που περίμενε τον Μεσσία. Αυτόν που θα έρθει και θα λυτρώσει ολόκληρο τον πράσινο πλανήτη.Και το χειρότερο δε, κάποιοι εμμένουν στο Μεσσιανισμό σαν καλοί Χριστιανοί- Ομονοιάτες που είναι. Να έρθει ο Τιμούρ, ο Κώστας, ο Τόνι, ο Γκουαρδιόλα … η σάρα και η μάρα.

Είναι η Ομόνοια ηλίθιε και είναι το μεγαλύτερο μαγαζί της Κύπρου. Ή το κατανοείς και ελίσσεσαι ανάλογα ή μείνε εκεί να υπηρετείς τα συμφέροντα του οποιουδήποτε παίζοντας με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων.

Είναι όμως η Ομόνοια, ηλίθιε. Είναι ο οργανισμός που κουβαλά το πρόβλημα, δεν είναι θρησκεία καταγεγραμμένη σε «ιερά» βιβλία.

Είναι η δομή του ή αν θες το dna του. Αυτό που αλλοιώθηκε με τα χρόνια. Αυτό που σε έχει καταστήσει οπαδό που γουστάρει απλά και μόνο να κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ. Που βλέπει παντού εχθρούς. Αυτό που σε κάνει να βολεύεσαι με τον κάθε τυχάρπαστο ποδοσφαιριστή που καλείται ν’ αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος. Αυτό που στην τελική σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κάθε Πάμπος θα σε πάει στη Γη της Επαγγελίας.

Είναι όμως η Ομόνοια, ηλίθιε. Η μεγάλη ομάδα που εμείς οι σαραντάρηδες, μικρότεροι, φοβόμασταν κάθε φορά που πηγαίναμε στο γήπεδο. Είναι η λαοφιλέστερη ομάδα του νησιού. Είναι αυτή που όταν φωνάζεις «Λαός» δονείται η χλωρίδα και η πανίδα του περίγυρου.

Είναι η Ομόνοια ηλίθιε και είναι πλέον πασιφανές ότι κάτι γίνεται λάθος. Μάλλον δεν υπάρχουν αυτοί οι μηχανισμοί που θα οχυρώσουν το σωματείο. Συμφωνώ ότι η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια υπήρξε στόχος του ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Μακάρι να συζητάγαμε τούτο το σημείο. Αυτό θα σήμαινε ότι τα πράγματα λειτουργούν όπως πρέπει και διάφοροι «βάρβαροι» την πολεμούν. Δεν είναι όμως το πρόβλημα οι «εχθροί».

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι εντός του σωματείου. Η λήψη αποφάσεων, ο τρόπος διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι συνθήκες που υπάρχουν γύρω από την ζωή των ποδοσφαιριστών ή ακόμη και των προπονητών. Οι ελιγμοί και οι κινήσεις εντός του ποδοσφαιρικού παζαριού. Η Γενική Συνέλευση των μελών που έρχεται από το παρελθόν και αποφασίζει για το μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη η Ομόνοια δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από το κόμμα. Δεν γνωρίζω αν στην τελική μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές των οπαδών, θεωρούν τους δύο οργανισμούς το ένα και το αυτό.

Είναι όμως η Ομόνοια ηλίθιε που πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Να θέσει άλλες βάσεις πιο επαγγελματικές. Να μπουν ορεξάτοι μέσα, αν θες και λαμόγια, αφού αυτά είναι που επιβιώνουν στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πλέον το ποδόσφαιρο έχει πάρει μια άλλη μορφή. Πιο επαγγελματική, πιο ψυχρή, περισσότερο της άγριας μπίζινας παρά οτιδήποτε άλλο. Το ότι η Ομόνοια αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες αρχές, δεν μπορεί να αποτελεί σήμα κατατεθέν στον τρόπο λειτουργίας της. Και η Μπαρτσελόνα είναι σύμβολο δημοκρατίας / αντίστασης, τη διαχείριση της όμως ανέλαβαν τεχνοκράτες, επιχειρηματίες που σκοπό έχουν το οικονομικό κέρδος. Πρέπει επιτέλους να αποσαφηνιστούν κάποια δεδομένα, εάν αυτή η ομάδα θέλει να προκόψει.

Είναι η Ομόνοια ηλίθιε του κόμματος, που την κρατάς δέσμια στα δικά σου μικροκομματικά συμφέροντα. Άνοιξε τις πύλες επιτέλους να μπουν μέσα άνθρωποι, όχι επαναστάτες, ούτε σώνει και καλά ηθικοί. Άτομα που αγαπούν ή όχι την Ομόνοια και έχουν σκοπό να κερδοσκοπήσουν άμα λάχει. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε και δυστυχώς ή συμπορεύεσαι μαζί του ή απλά μένεις και παρακολουθείς. Στο κάτω, κάτω για ομάδες μιλάμε στον άγριο επιχειρηματικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.

Άμα θες κοινωνικές ή πολιτικές μάχες, υπάρχουν άλλα ειδών γήπεδα, να παλέψεις. Στο ποδόσφαιρο έτσι όπως έχει εξελιχθεί δεν σηκώνει ιδεολογίες ως προς τον τρόπο που εμπλέκεσαι ή διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Ή είσαι επαγγελματίας ή τρως τα μούτρα σου. Δεν έχει «μα», ούτε «μου».

Η παρούσα διοίκηση το μόνο που έχει να κάνει τούτη τη στιγμή είναι να διαφυλάξει όσο γίνεται την ηρεμία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Να επιλέξει έναν προπονητή που ακόμη και αν πετύχει, να μην αποτελεί το Α και το Ω για την ομάδα.Όποια και να είναι τα αποτελέσματα, θετική ή αρνητικά, πρέπει όλη η προσπάθεια να επικεντρωθεί στην αλλαγή μοντέλου.

Κάποιοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να δουν επιτέλους τη σκληρή πραγματικότητα. Ας υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ του «κράτους-κόμματος» με τον ιδιωτικό τομέα. Σιγά, σιγά να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα δελεάσουν τον πρόεδρο-λαμόγιο να αναμειχθεί. Να εκμεταλλευτεί τούτο το μέγεθος σε τούτο το συγκεκριμένο περιβάλλον.

Είναι η Ομόνοια ηλίθιε και είναι το μεγαλύτερο μαγαζί της Κύπρου. Ή το κατανοείς και ελίσσεσαι ανάλογα ή μείνε εκεί να υπηρετείς τα συμφέροντα του οποιουδήποτε παίζοντας με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων.

Read more...

Πρόεδρε!

Πρόεδρε, μια διόρθωση τζιαι μιαν απαίτησην!


Άμαν κάμνεις λάθος, ίσως τζιαι να μεν τζιοιμάσαι, ξέροντας τι κακό επροκάλεσες τζιαι την αδικία που επέτρεψες να γίνει.
Άμαν εκτελείς διαταγές σε εντεταλμένη αποστολή, τότε τζιοιμάσαι τζιαι τζιοιμάσαι σαν πουλλούι. Ξέρεις ότι εννα γίνει σάλος. Χώνεσαι μια-θκυο εφτομάες. Σβήνεις Facebook. Απενεργοποιείς σχόλια. Βάλλεις τζιαι 2-3 μέρες άδεια που τη δουλειά. Εκτός τζι αν είσαι μάστρος (π.χ. Διατροφολόγος), οπότε εν έσσιεις να δώκεις εξηγήσεις. Στο μεσοδιάστημα, τυχαία, εντελώς τυχαία, μπορεί να αυξηθεί κατά κάποια μηδενικά ο τραπεζικός σου λοαρκασμός.
Αντί να ρωτάς τον βοηθό τζιαι το κάθε πιόνι τούντου σαπιμένου συστήματος που λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο, πήαιννε κατευθείαν στον μάστρο τους.
Ά, τζιαι να πω τζιαι κάτι τελευταίο. Την επόμενη φορά, γιατί εννα υπάρξει τζιαι συνέχεια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝ να μπεις μες το γήπεδο τζιαι να αποσύρεις την ομάδα. Δίχως δεύτερη σκέψη. Δίχως να σκεφτείς κανονισμούς, διατάξεις τζιαι μαλακίες.
Έσσιεις τα κκότσια να το κάμεις; Εμείς έχουμεν τα κκότσσια να σε στηρίξουμεν ως το τέλος. Να γίνουμεν τοίχος προστασίας. Αν όμως εν τα έσσιεις…εν χρειάζεσαι να σου το πω. Ξέρεις.

Φιέρο

Read more...

Mε μπροστάρη το magic bus!

Image may contain: one or more people and outdoor

Καλημέρα στα μέλη μας και σε όλο τον περήφανο ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ,

Όλοι από νωρίς στον κεντρικό για το καθιερωμένο pre-game party.
Στις 17:00 η τεράστια πορεία στο ΓΣΠ με μπροστάρη το magic bus!
Στο γήπεδο καθόμαστε στην ανατολική κερκίδα(προς την βόρεια) και βοηθάμε ΟΛΟΙ για το coreo.
Κατά την διάρκεια του αγώνα κάνουμε το γήπεδο ζούγκλα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ

ΘΥΡΑ -9-

Read more...

Πρόστιμο ή χάρη;;

Ο Μπλατί Τουρέ είναι από χθες Κύπρο η αδικαιολόγητη όμως καθυστερημένη άφιξη του στην Ομόνοια, θα επιφέρουν κυρώσεις. Μένει να δούμε την απόφαση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας για το πως θα χειριστεί το θέμα. Θα του δοθεί συγχωροχάρτι ή θα του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο;

Read more...

Αναμονή

Αποτέλεσμα εικόνας για william soares player

Στην Ομόνοια βρίσκονται στην αναμονή για την απάντηση του κεντρικού αμυντικού Γουίλιαμ Σουάρες, για τον οποίο υπήρξε ενδιαφέρον από τον Πάμπο Χριστοδούλου προ ημερών.
 
Ο ποδοσφαιριστής αναμενόταν να απαντήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως το θέμα του έμεινε στάσιμο και στην Ομόνοια είναι στο ακουστικό για το "Ναι" του 32χρονου έμπειρου Βραζιλιάνου σέντερ μπακ. Αν ο ποδοσφαιριστής κλείσει, θα πρόκειται για μία καλή κίνηση, θα βοηθήσει αρκετά την Ομόνοια εκεί όπου έδειξε την περσινή σεζόν ότι υπέφερε.

 

Read more...

Κλεινεί Αραούχο περιμένουν ακόμα τρεις

Σχετική εικόνα

Εξελίξεις άμεσα, ακόμη και σήμερα, ενδέχεται να προκύψουν στην Ομόνοια στο μετεγγραφικό τοπίο. Οι συζητήσεις με υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους προχώρησαν αρκετά και είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις των πρασίνων. Μετά τον Μαμαντού Καντέ, που ανακοινώθηκε, η Ομόνοια είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Τζαϊλσον Αραούχο αφού φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί κάποια εμπόδια που αφορούσαν σε όρους στο συμβόλαιο του δεξιού μπακ, ενώ έπονται εντός της εβδομάδας άλλες 2-3 μετεγγραφές.

Οι περιπτώσεις τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού και επιτελικού μέσου έχουν προχωρήσει και σύντομα αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις, δηλαδή οριστική συμφωνία και υπογραφή συμβολαίου. Για τον «άσο» ο Ρομάν Σαλάν είναι πρώτος στη λίστα, ενώ «παίζει» και το όνομα Πολωνού και Λατινοαμερικάνου. Όσον αφορά στο «δεκάρι», ο Ρούι Πέδρο είναι ο νούμερο ένα στόχος και από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, όπως προνοούσε ειδικός όρος, και είναι ελεύθερος.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου στόχευσε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, έθεσε σειρά προτεραιότητα και αναλόγως κινείται για να αποσπάσει την υπογραφή τους. Σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση και κυρίως τον πρόεδρο, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα επιδιώξει την υλοποίηση κάποιων μετεγγραφών. Οι διοικούντες μέσω ενεργειών τους έβαλαν στο ταμείο τους ένα σεβαστό ποσό, που θα καταβληθεί ως προκαταβολή σε ποδοσφαιριστές για να αποσπάσουν την υπογραφή τους.

Το γεγονός αυτό, η ανακοίνωση μετεγγραφών δηλαδή, αναμένεται να συμβάλει θετικά και στην κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Και στην Ομόνοια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό τον τομέα, αφού η εισροή χρήματος στο ταμείο του σωματείο είναι αναγκαία.

Read more...

Μένει ελεύθερος

Αποτέλεσμα εικόνας για Rui pedro cska

Από τους ποδοσφαιριστές που αξιολόγησε ο Πάμπος Χριστοδούλου για τη θέση του επιτελικού μέσου, ο Ρούι Πέδρο αποτελεί την προτεραιότητα. Έχει κριθεί ως ο καλύτερος και πληροί όλο το πακέτο που θέλει ο Κύπριος τεχνικός για τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Υποψήφιοι είναι και οι Χουάν Μουνάφο και Σεργκέι Κρίβετς.

Ο Χριστοδούλου αναμένει την απάντηση του Ρούι Πέδρο, τον οποίο ήθελε και πέρσι για λογαριασμό της ΑΕΛ. Χθεσινό δημοσίευμα στη Βουλγαρία έκανε λόγο πως, ο Πορτογάλος μέσος δεν θα συνεχίσει την καριέρα του ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στην ομάδα που αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν. Όπως σημειώνεται, ο βουλγάρικος σύλλογος δεν χρησιμοποίησε τον όρο της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή και ως εκ τούτου είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί ο ίδιος.

Μια εξέλιξη που λογικά ανοίγει τον δρόμο για απόκτησή του από την Ομόνοια, εφόσον υπάρξει κατάληξη στο οικονομικό αλλά και ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημά μας. Το ρεπορτάζ καταλήγει πως, ο Πέδρο θα εξετάσει προτάσεις και από συλλόγους της Πορτογαλίας, χωρίς να αναφέρει καθόλου για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας.

Τις προσεχείς μέρες αναμένονται εξελίξεις. Εάν τελικά δεν υλοποιηθεί η μετεγγραφή του Ρούι Πέδρο, τότε ο Πάμπος Χριστοδούλου θα στραφεί σε άλλη επιλογή, με τους Κρίβετς και Μουνάφο να είναι ψηλά στη λίστα.

goalnews

Read more...

Μην ακολουθήσεις τον Ποτ$ (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεμπρι

Πληροφόριες μας λένε πως ο Σκέμπρι δέκτηκε πρόταση από δύο κυπριακές ομάδες μια εκ των δύο να είναι από τα λάστιχα.

Εμείς ένα έχούμε να σου πούμε:

Σκέμπρί μην ακολουθήσεις τα χνάρια του Ποτ$, Αλων$υτη, τον γιο του κ. Αντρ$α και πίο παλιά του Μαλ$κκου. Θυμήθου τις αδικίες που έζησες στο πετσί σου στα αναμεταξύ μας παιχνίδια και πόσες νίκες μας στερησε το παράρτημα.

 

Πάντως ψάξαμε και την σελίδα που διαχειρίζεται (ο ίδιος) στο facebook και κάποιες φωτόγραφιες που ανάρτησε πιο παλιά εναντίον του αποέλ να εχουν διαγραφεί, ελπίζουμε πως δεν είναι ένα μήνυμα αυτό.

Υγ1: O Kαρλάο ακόμα κρατάσε!

 

Read more...

Κουβέντες του καφενέ!

Η Ομόνοια ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, δια στόματος του προέδρου Αντώνη Τζιωνή, την επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Χριστοφή για ακόμα τέσσερα χρόνια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τις κούβεντες του καφενέ που πέτυχαν διάνα την μεταγραφή του Τζίμη στους λαστιχάριες.

Read more...

Σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα ο Κλέιτον!

Οι βαλίτσες (ένθετη φωτό) που μάζεψε ο Κλέιτον έχουν κάνει τους Κύπριους να ψάχνονται για το μέλλον της καριέρας του

Το sentragoal.gr δημοσιεύει το πιο κάτω για τον Κλέιτον Σίλβα.

Εναν παλιό καλό φίλο ενδέχεται να δούμε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Μπορεί από το ρεπορτάζ να μην προκύπτει η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, ωστόσο δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Αλλωστε ο Σίλβα Κλέιτον (ο περί ου ο λόγος) όλο φεύγει κι όλο... επιστρέφει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από τη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό μέχρι την Ουκρανία, την Τουρκία και μετά πάλι την Ξάνθη κάνοντας μια εκπληκτική σεζόν, πριν τον περασμένο Σεπτέμβρη να πάρει την απόφαση να συνεχίσει στην κυπριακή Ομόνοια.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο 34χρονος μέσος δεν φαίνεται να συνεχίζει στην κυπριακή Ομόνοια, παρά το γεγονός πως έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Αιτία το γεγονός πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός πως έκανε μια γεμάτη χρονιά με 33 συμμετοχές και 8 γκολ.

Μάλιστα, μια ιντριγκαδόρικη και άκρως αινιγματική ανάρτηση που έκανε στα social media τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έκανε τους αδελφούς Κύπριους να ψάχνονται για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο Κλέιτον, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ομόνοιας για τη χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ανέβασε φωτογραφίες με τις οποίες έδειχνε να έχει πακετάρει τα πράγματά του (περισσότερα από το κανονικό) σε βαλίτσες και να είναι έτοιμος για αναχώρηση προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αλλα δημοσιεύματα ανέφεραν πως θα πάει διακοπές και θα επιστρέψει, ενώ κάποια άλλα υποστήριζαν πως φεύγει οριστικά από το νησί, έχοντας βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το σίγουρο είναι πως ο Βραζιλιάνος θα έρθει στην Ελλάδα αφού η σύζυγός του κατάγεται από τον Τύρναβο και η Λάρισα είναι ένας από τους μόνιμους προορισμούς του τα τελευταία χρόνια. Τώρα αν θα υπάρξει και ανταπόκριση από κάπου, θα φανεί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ατζέντης του Κλέιτον είναι πλέον ο συμπατριώτης του και πρώην συμπαίκτης του Μοράι Ντάβιντσον (Μεσσηνιακός, Καλαμαριά, ΟΦΗ) ο οποίος έχει διασυνδέσεις στην κινεζική αγορά...

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Football_888sport betting €